Gyakori kérdések hallgatóktól

AZ ELŐADÁSSAL KAPCSOLATBAN 

? A dolgozatokat kemény kötéssel kell leadni?

NEM KELL KEMÉNY KÖTÉS! Bármilyen kötés (sín, spirál … ) megfelel, csak ne essen szét a zsűri kezében, és teljesen egyezzen a feltöltött dolgozattal. A zsűri tanácskozás (az értékelés lezárulása) után az Aulában találja majd meg mindenki a dolgozatát, ahonnan el lehet vinni. Mi nem tároljuk!

? Lehet-e újabb eredményekről is beszámolni?

A dolgozat feltöltése után született új eredményről be lehet számolni az előadásba, ha az nagyban a hallgató munkájának köszönhető. Ekkor a “Tételes szerzői hozzájárulás” dián is fel kell tüntetni ezt.
Az előadás ábráin is lehet javítani, változtatni a helyi TDK előadáshoz képest. 

?   A korábban a nevezéskor feltöltött dolgozatban a kinyomtatás előtt, utólagosan ki lehet-e javítani az esetleges helyesírási hibákat?

NEM. Mindenben meg kell egyeznie a kinyomtatott dolgozatnak a feltöltöttel. A helyesírási hibák itt nem számítanak (ezt az írásbeli bírálók már pontozták). A zsűri legfeljebb egy ábrát, eredményt, anyag-módszer fejezetet fog megnézni, ha nem emlékeznek pontosan az előadáson elhangzottakra.

NEVEZÉSSEL KAPCSOLATBAN ——————————————–

? A véglegesítés után hogyan lehet javítani egy hibásan bevitt adatot?

Nincs mód javításra! Kérjük, minden bevitt adatot ellenőrizzen a véglegesítés előtt!

? Ha én 2014/15 őszi félévében nyertem továbbjutást az intézményi TDK-n, és abszolutóriumomat várhatóan 2014/15 tavaszi félévében szerzem meg, akkor kell-e nyilatkozatot benyújtanom?

Nem. Csak annak kell, aki a 2014/15 őszi félévhez tartozóan (2015. januárban) szerez abszolutóriumot.

? Az elkészítési útmutatójában leírták, hogy a dolgozatnak tartalmilag egyeznie kell az eredeti dolgozattal, viszont más formátumban kell leadni. Szabad-e a dolgozatban a bírálók által felvetett, például stilisztikai hibákat javítani, vagy a szövegnek 100%-s egyezést kell mutatni?

A helyi konferencián bemutatott munkán természetesen lehet javítani, az ott elhangzott bírálatokat figyelembe lehet venni.  A lényeg, hogy a benevezett és feltöltött, és a XXXII. OTDK megfelelő zsűrijének bemutatott kinyomtatott példánynak kell mindenben egyeznie. 

 ? A problémám az, hogy max. 35 oldalas dolgozatot lehet feltölteni, az enyém viszont – a megadott követelmények szerint alakítva – 46 oldalas. Kérdésem, hogy ilyenkor mit lehet csinálni, mert nem tudok 11 oldalt úgy kivenni, hogy az ne okozna tartalmi/lényegi változást.

Sajnos a szabályok és az informatikai háttér sem  engedi 35 oldalasnál hosszabb dolgozat feltöltését (az Irodalom, Köszönetnyilvánítás, Tételes szerzői hozzájárulás és esetleges egyéb függelékek nélkül!).

A dolgozat (egy PDF  fájl, max. 10 MB és 35 old.) javasolt felépítése : Fedőlap, Tartalomjegyzék, Bevezető, Célkitűzés, Anyag és módszer, Eredmények és értékelésük, Összefoglalás

Kiegészítő dokumentum (egy PDF fájl, max. 10 MB):  Irodalom, Köszönetnyilvánítás, Függelék (ha van), valamint az aláírt Tételes szerzői hozzájárulás.

Javaslom, első sorban, a Bevezető redukcióját, az ábrák táblázatok megválogatását vagy a kevésbé lényegesek függelékbe tevését.

 ? A “Tételes szerzői hozzájárulás”-t már a feltöltendő dokumentumba is aláírva, szkennelve kell beilleszteni, vagy ott csak fel kell sorolni, hogy pontosan mit is csináltam én?

A „Tételes szerzői hozzájárulás” nyilatkozatot nyomtatás és aláírás után szkennelve kell feltölteni az OTDT online rendszerébe, mint a “kiegészítő dokumentum” részét. Tartalmaznia kell, hogy mi  pontosan az Ön tényleges munkája a feltöltött dolgozatban.

  ? Azt írják, hogy “a pályamunkával egyidejűleg feltölthető egy fájl, aminek a tartalma a következő lehet: Tartalomjegyzék, irodalomjegyzék, esetleg ábra vagy képmelléklet.” Erre semmilyen lehetőséget nem látok, egy dokumentum tölthető fel, tehát sem irodalomjegyzéket, sem tételes szerzői hozzájárulást nem tudok csatolni.

Nem egyszerre lehet feltölteni a dokumentumokat, hanem a pályamunka feltöltése után ad a rendszer lehetőséget a kiegészítő dokumentum feltöltésére. Ennek minimum tartalmaznia kell a következőket: Irodalom, aláírt Tételes szerzői hozzájárulás.

 


-- GYIK letöltése PDF-ként --