EREDMÉNY !!!

pdf

 GRATULÁLUNK A DÍJAZOTTAKNAK ÉS AZ ÖSSZES RÉSZTVEVŐNEK!

KIVÁLÓ ELŐADÁSOK HANGZOTTAK EL!

Biol_eremFa

HELYEZÉSEK, KÜLÖNDÍJAK

Az OTDK rendezvények hagyományainak megfelelően az előadások harmadát lehet I., II., vagy III. helyezéssel értékelni. Ezen felül a további sikeres előadások különdíjban részesülhetnek (max. 4. és 5. helyezett). Összesen az előadások felét lehet így értékelni. A helyezéseket és különdíjakat a tagozati zsűrik javaslata alapján osztjuk ki. A helyezettek ezeket az érmeket kapják:

 Biol_eremBa

Ugye, szépek?! Bár ez szebben csillog!

Sajnos, a jelenlegi anyagi és jogi lehetőségek a további pénzjutalom adását nem igazán teszik lehetővé. De kértük és kérni fogjuk a résztvevő intézményeket, hogy saját helyezett hallgatóikat, anyagi lehetőségeik szerint, jutalmazzák meg.

A szabályok szerint egy 6 fős tagozatban egy I. és egy II. helyezés adható (1/3) és egy különdíj (max. 50%). Egy 9 fős tagozatban egy I., egy II., egy III. helyezés adható (1/3) és egy különdíj (max. 50%), és így tovább ….

* * *

Pro Scientia Aranyérmesek Társasága Különdíj: A Pro Scientia Aranyérmesek Társasága Egyesület által felajánlott különdíjat, amely oklevélből és tárgyjutalomból áll, évek óta immár hagyományosan az OTDK minden szekciójában 1-1 személynek ítéljük oda, a Szakmai Bizottságba delegált képviselőnk által. Ez a díj tehát speciális, hiszen – ellentétben az egyes tagozatokban a helyezéseken felül kiosztható különdíjakkal – az egész szekció legkiemelkedőbb teljesítményének jutalma, emiatt akár tagozatokon túli szempontok figyelembevételét is lehetővé teszi (így pl. ha egy szerző több pályamunkájával is kimagasló teljesítményt nyújt a versenyen). Ugyanakkor fontos hangsúlyozni: a PSAT különdíjának csupán annyi köze van magához a Pro Scientia Aranyéremhez, hogy az egykor aranyéremmel kitüntetettek adják, kifejezetten a jelenlegi konferencián nyújtott teljesítmény elismeréseképpen. A Pro Scientia Aranyéremre viszont ettől függetlenül az OTDK-n részt vevő és (bármely OTDK alkalmával) első díjat elnyert szerzők pályázhatnak, amely pályázatokat nem a PSAT, hanem az OTDT erre létrehozott bizottsága fogja elbírálni, és a legjobbaknak hallgatói szakmai teljesítményük alapján az aranyérmet odaítélni.

* * *

OTDT Prezentációs Díj:  Az Országos Tudományos Diákköri Tanács (OTDT) meghirdetésében immár hatodik alkalommal kerül odaítélésre 3 db Prezentációs-díj, a XXXII. Országos Tudományos Diákköri Konferencián (OTDK) kiemelkedő előadást, valamint az ehhez kapcsolódó magas színvonalú prezentációt bemutató hallgatók számára.

A Prezentációs-díj odaítélése kétfordulós versenyben történik. Az első fordulót az OTDK-n nyújtott teljesítmény adja, a második forduló meghívásos rendszerben a Magyar Tudományos Akadémián megrendezett konferencia keretében történik.  Bővebben az OTDT honlpon

PD_szempont,  PD_Bir_lap

* * *

Pro Scientia Aranyérem: Az Aranyérem nem egy-egy konferencián bemutatott előadást, pályamunkát ismer el, hanem a hallgatói összteljesítmény alapján a kiemelkedő egyéniséget. A konferencia sikeres előadóinak érdemes pályázniuk. Bővebben az OTDT honlapján.

* * *

ASM, American Society for Microbiology díj: A díjkiosztón átadásra kerül egy, az Amerikai Mikrobiológiai Társaság (ASM, American Society for Microbiology) által felajánlott díj is. A díjat a pályázatok között legjelentősebbnek és legértékesebbnek bizonyuló, mikrobiológiai vonatkozásokat is tartalmazó munkának fogja megítélni a konferencia elnöksége. Az ASM díj egy éves ingyenes ASM tagságot és egy e-book formájú ASM Press szakkönyvet tartalmaz. Az ASM-ről többet a Társaság honlapján (http://www.asm.org/) illetve a konferencia helyszínén Dr. Balogh Istvántól (Country Ambassador, ASM) tudhatnak meg.

A díjként adott e-book-ot két lehetőség közül választhatja a díjazott:
.
FM Ramsari Egyezmény Magyar Nemzeti Bizottság díja: A Földművelésügyi Minisztérium Ramsari Egyezmény Magyar Nemzeti Bizottsága (REMNB), és az FM Környezetügyért, Agrárfejlesztésért és Hungarikumokért Felelős Államtitkárságának Természetmegőrzési Főosztálya díja.
A Hidrobiológia szekcióban a legjobb vizes élőhelyről írt dolgozat szerzője eltölthet két napot a Duna-Dráva Nemzeti Parkban, ahol biztosítanak számára szállást és szakmai programot, valamint a 2016. évi Vizes Élőhelyek Világnapján előadást tarthat.
.
DE TTK Hidrobiológiai Tanszék különdíjai: a Hidrobiológia, Faunisztika, Természetvédelmi biológia I. tagozatokban kerülnek kiosztásra.
.
A Magyar Mikrobiológiai Társaság különdíja: a Mikrobiológia tagozatokban kerül kiosztásra.
.
A MTA Ökológiai Kutatóközpont különdíja: három különdíj, amely az Állatökológia (1), Faunisztika (8), Hidrobiológia (10), Növényökológia (20), Taxonómia, filogenetika, populáció biológia (23), Természetvédelmi biológia I. (24), Természetvédelmi biológia II. (25), Viselkedés Ökológia (26) tagozatban osztható.
.
MTA SZBK Biokémiai Intézet és a MTA SZBK Genetikai Intézet a Bioinformatika, Biokémia, Genetika, Humángenetika és -biológia valamint a Molekuláris biológia tagozatok különdíjait támogatja.
.
A Magyar Idegtudományi Társaság a Neurobiológia, Neurofiziológia és a Sejt- és molekuláris neurobiológia tagozatok különdíjait támogatja.

-- Helyezések, díjak letöltése PDF-ként --